SV Kampong Hockey H3 - Heren 02: 3 - 1

Gespeeld op: 26-9-2021

Kampong H3 – Myra H2: 3 uit 3
ODZ: de voorbereiding is bijna afgelopen

Beeldt u het zich eens in, beste lezer. Met nog een minuut of 4 te spelen maakt Myra met 11 veldspelers en nul scribenten op het veld de aansluitingstreffer tegen Kampong. Gevloek en getier op het veld, arbitrage die het ook allemaal niet meer weet, Kampong dat geen optie meer heeft behalve ballen wegscoopen, in de verte sirenes.

Nu dit verslag in medias res begonnen is, zoals het de literaire god die ik ben betaamt, kunnen we eens stilstaan bij hoe het afgelopen zondag gegaan is. Met een team dat steeds meer richting compleet gaat en Ed die daadwerkelijk een taak uitvoerde, mochten we ons zondagochtend vroeg melden Op het programma stond een duel in de middenmoot dat, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet op het centercourt werd gespeeld, maar op het verre verdomhoekje van het megalomane Utrechtse complex.

Tijdens de voorbereiding bleek Monnie nog in een roes te zitten na zijn verjaardag en kwam weinig verder dan clichés als: ‘als je niet scoort kan je ook niet winnen’. Daarmee heeft de beste man zijn wekelijkse Bitcoin weer verdiend, maar vooral ook de toon gezet voor de rest van de wedstrijd: 66 minuten lang zijn we niet tot scoren gekomen. In plaats daarvan werd in het eerste kwart een plaagstoot of 2 uitgedeeld, maar was het grotendeels verdedigen. Corners, schoten, tip-ins en backhand-blows werden overleefd, tot het alsnog Kampong was dat de 1-0 en 2-0 op de borden wist te zetten voordat we aan de thee konden. Ondergetekende heeft zich in de rust dan ook als vredesduif moeten opwerpen. Iets wat wel zo onwennig voelt voor de gehele selectie, dat eigenlijk niemand daar iets mee is opgeschoten.

In opperste verwarring begonnen we dus aan de twee helft, waarbij we steeds meer het spelbeeld naar ons toe trekken. Langzaam vallen er dan ook wat kansen en corners te bewonderen, maar tot goals komen we nog niet. Weinig blijft over dan va banque spelen, met als gevolg dat ondergetekende het spreekwoordelijke veld moet ruimen. Nadat de fameuze goal uit de introductie van dit verslag dan op het scorebord kwam te staan kreeg Shabas het nog op zijn heupen: de beste man liet zien hoe men bij Heren 1 scoops aanneemt, waarop het prompt 3-1 stond en de wedstrijd wel gespeeld was.

Voor de tweede maal dit seizoen dus een verliespot, waarna we onszelf terugvinden in de onderste regionen van de ranglijst. Zijn er dan ook nog positieve zaken te melden? Jazeker wel! Zo hebben wij bijvoorbeeld lering getrokken van het na-programma; u mag vanaf volgende week rekening houden met Eye of the Tiger zodra het Tweede het veld betreedt.

Tot volgende week.

Hockeyclub SCHC H2