Heren 02 - AH & BC H6: 4 - 2

Gespeeld op: 19-9-2021

Myra H2 – Amsterdam H6: eerste punten van het seizoen
ODZ: oneindige babbels in de spits

Ja lezer: wedstrijd nummer 2 betekent ook verslag nummer 2. Met een competitie waar nog geen enkele zinnige uitspraak over kan worden gedaan is het dan ook puur scorebordjournalistiek om te zeggen dat we tegen de nummer laatst op de ranglijst spelen. Dat Myra zich ook in de onderste regionen bevond, zal alleen een kniesoor opvallen.

Afijn, Amsterdam dan. Al vrij snel in de wedstrijd neemt Myra het initiatief. Met Jurre op de voorgrond wordt de ene na de kans gecreëerd. Wat jammer is voor de beste man: het bleef een wedstrijd lang bij kansen. In tegenstelling is de junior van de week een stuk effectiever: Benjamin maakt de openingstreffer, kort daarop gevolgd door Jesse die recent Tindersucces omzet in productie op het veld. Veldoverwicht wordt vervolgens niet verder vertaald tot goals, waardoor Amsterdam langzaam naar de Myraanse cirkel kan optrekken. Dat gebeurt onder dermate veel verbale ondersteuning dat het Amsterdam op een kaart komt te staan. Interessant genoeg wordt deze kaart gedelegeerd naar een andere teamgenoot, waardoor we in opperste verwarring richting de thee kunnen.

In de tweede helft is het meer van hetzelfde, behalve dan 180 graden de andere kant op als Amsterdam de 2-1 op de bordjes zet uit een corner. Nadat het comfortabel 3-1 is pakt ondergetekende een corner wel dermate lekker uit de hoek dat – laten we eerlijk zijn – eigenlijk het hele verslag daar over had kunnen gaan. De aansluitingstreffer komt er vervolgens alsnog, maar met 4-2 staat er een volkomen verdiende overwinning in de boeken, die net zo goed 8-1 had kunnen zijn. Compliment gaat nog wel uit naar de Amsterdamse Torwart; nadat hij onuitlegbaar op het veld mocht blijven staan werd hij prompt de beste man van de middag. En een bijzonder hoogtepunt is dan ook nog wel die Amsterdamse wokkel; niet vaak heeft uw scribent beider banken spontaan zien opstaan om te applaudisseren. In dit geval: zelden zulk terecht applaus gehoord. Om de decibellen niet een stille dood te laten sterven blijft er een oeverloze discussie op het veld gaande, waarvan het gerucht is dat uw scribent en de Amsterdamse #9 elkaar nog steeds af en toe bellen en proberen uit te leggen wie de grotere voetballer is. Omdat de energierekening steeds duurder lijkt te worden en benzine boven de 2 euro per liter uit gaat komen, hebben we maar besloten om het laatste kwart lekker rustig aan te doen.

Samenvattend: een enerverende wedstrijd met nieuwe uitleg op groene kaarten, afwezige uitleg op gele kaarten, Jack die uitleg kreeg over bamiballen en taart voor Kilian waar de goeierikken er met 3 punten vandoor zijn gegaan. Komende zondag mogen we aantreden op het centercourt van Kampong om de kraker in de middenmoot te spelen, en daarmee het voorprogramma van Kampong-Bloemendaal te vullen met écht goed hockey.

Tot volgende week

Hockeyclub SCHC H2