Hockeyclub SCHC H2 - Heren 02: 4 - 1

Gespeeld op: 12-9-2021

Nee nee beste lezer, uw ogen bedriegen u niet. Na anderhalf jaar talmen naar het intrappen van open deuren en opschrijven van clichés die werkelijk waar niets met hockey te maken hebben, zijn de lammetjes van H2 weer terug in de wei!

Even een stukje terug: ongetwijfeld vraagt u zich ook af hoe het H2 de afgelopen tijd is vergaan. Welnu: nog niet één keer hebben we als collectief op het veld gestaan, dus heel eerlijk weten wij dat ook niet helemaal zeker. De naweeën van Corona, werk, en zwemmen in Roosvicee [dat liedje ging anders, red.] hebben ons er tot nu toe van weerhouden om een ideale voorbereiding te draaien. Maar, met een gemiddelde leeftijd die hard richting de 40 gaat zou je verwachten dat de ervaring dat compenseert.

De eerder genoemde wei lag afgelopen in Bilthoven. Voor uw scribent leek het een thuiswedstrijd, behalve dat al die villa’s wel dermate ver bij elkaar uit de buurt liggen (je zou bijna denken dat de gemiddelde Bilthovenaar niet op contact met de buren zit te wachten), waardoor het alsnog een draconisch eind rijden is. Ondanks een last-minute tijdwijziging om de NOS te faciliteren, was iedereen wonder boven wonder gewoon op tijd binnen. Met een aanvoerder en centrale verdediger die een vrijgezellenfeestje in de benen hadden (en het broertje van die centrale verdediger gek genoeg brak-by-proxy bleek te zijn), was het dan aan een stuk of 6 invallers te danken dat we daadwerkelijk aan deze wedstrijd mochten beginnen.

Wat een stuk minder prettig was om te constateren: de Utrechtse ballen bleken – in tegenstalling tot hun Amsterdamse evenknieën - geen last te hebben gehad van ontgroeningen die compleet uit de hand zijn gelopen. Dus voor de verandering sloeg de promillagenaald de verkeerde kant op uit, en stond Myra na 8 minuten met 2-0 achter. “Wedstrijd gespeeld” zou u kunnen zeggen. En daar zou u dan ook gelijk in hebben gehad; pas na een 4-0 begonnen we iets meer te hockeyen en het duurde tot het vierde kwart voordat de Stichtse doelman voor het eerst in actie hoefde te komen.

Een eervolle vermelding dan nog voor de (gedeeld!) topscorer van dit seizoen Kilian: de beste man is al weken niet stil te krijgen over dat ene doelpunt dat hij wist te maken, en beloonde zichzelf prompt door in de opening wedstrijd wederom te scoren. Ook deze bleek puur voor de statistieken, maar dat mag de pret niet drukken.

Al met al is het een wat kort verslag geworden. Er valt immers niet heel veel geestigs te zeggen over een wedstrijd die je volkomen terecht met 4-1 verliest. Waren er dan geen pluspunten? Stiekem toch een paar: het na-programma keek lekker weg, veel mooie honden langs de lijn en we hebben geleerd dat het Luzak nog leerlingen aanneemt.

Tot volgende week

AH & BC H6