Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Familieberichten Apr
12

Familieberichten

Als je iets wilt melden of delen met de lezers van deze pagina, de geboorte van een baby, een overlijden of een andere gebeurtenis, neem dan contact op met [email protected].

In overleg met het Bestuur kan het bericht dan geplaatst worden  blijft, zonder tegenbericht,  ± een jaar bewaard.


In memoriam Eric Kok 22-2-2021Veel te vroeg is Eric Kok op 22 februari jl overleden. 

Eric is de vader van Sienna uit de MD3, teambegeleider van de MD3 en categorieleider voor de meisjes CD-breedte. 

Wij hebben Eric leren kennen als een enorm betrokken en positieve kracht binnen Myra en in de TC Junioren in het bijzonder. Ook was hij dit seizoen zelf gaan hockeyen bij de trimmers op vrijdagavond. Hij had er echt zin in om te leren hockeyen. En opeens is hij er niet meer. 

We wensen zijn vrouw Joyce, dochter Sienna en zoon Otis heel veel sterkte met dit gemis. 


Sven Hero KoridonOp zondag 7 februari 2021 besloot dit lieve ventje, midden in een sneeuwstorm, de wereld te komen bewonderen. Zoon van Michelle Schiphorst en Erik Koridon. 

De eerste Myra baby in 2021. Welkom in de Myra familie Sven Hero!  
Van harte gefeliciteerd met dit mooie mannetje en veel geluk met elkaar.In Memoriam Chris Keunen 23-02-1941 - 9-11-2020
Chris getogen in Brabant kwam na veel omzwervingen via MEP ( Boxtel), Castricum, Kraaien uiteindelijk via zijn broer Clem bij Myra terecht. 

Chris was een snelle rechtsvoor. In zijn korte groene Frans Derksbroekje was hij voor menig links back niet bij te houden. Hij was soms zo snel, dat de bal hem niet kon bijhouden. Toen het elftal in 2013 stopte, ging hij nog door bij Pinoké, dat vervolgens opging in Abcoude. Hij kon geen genoeg krijgen van het spelletje, ondanks dat hij inmiddels al jaren in Venhuizen woonde. 

Chris heeft voor het elftal veel betekent, vooral als organisator van Het Weekendjeweg. Begonnen in 1997 heeft hij jaarlijks gezorgd dat het elftal met aanhang een weekend doorbracht in een van de door hem zorgvuldig uitgezochte hotels in Nederland en België. Door zijn onuitputbare kennis van de horeca en zijn netwerk in beide landen , waren dat altijd fameuze gastronomische weekenden. 

Het laatste weekendjeweg in 2017 was in Den Haag. Daarna organiseerde hij nog jaarlijks een etentje met het elftal. Het laatste was op 6 oktober 2019. Eerst een bezoek aan het programma Podium Witteman in de Hallen, daar na lekker eten in restaurant Barceloneta in de Kinkerstraat. Chris was toen al ziek, maar kon toen nog niet vermoeden dat het zo snel zou gaan. 

We wensen de familie heel veel sterkte toe.


In Memoriam Fred Siegmund 17-02-1942 - 1-11-2020 


Kort na elkaar zijn twee steunpilaren van het oude Veteranen L ons, na een kort ziekbed, ontvallen. 

Fred is getrouwd met Marion Sier en maakte zo deel uit van families die aan de basis hebben gestaan van de club in de jaren 50-70. Toen trouwden nog menig lid binnen de club, vaak in de echt verbonden door pater Lauwers. Uit deze familiare toestand is het familietoernooi ontstaan. In 1965 maakte Fred deel uit van het elftal De Langslapers. 

Fred is begonnen in de jeugd en vormde uiteindelijk in veteranen L met Joop Poelwijk rechtsachter de Fokkervleugel. Menig tegenstander heeft zich op beertje Fred kapot gelopen. In het veld kon Fred een kort lontje hebben en kon er de nodige discussie plaatsvinden met de scheidsrechter of een tegenstander. Buiten het veld was Fred de rust zelve, genietend van de derde helft en de weekendjesweg met het elftal die Chris voor ons organiseerde. 

Nadat het elftal in 2013 gestopt was met het spelen van competitie, heeft Fred nog tot het einde elke zondagmorgen deelgenomen aan het trimhockey. 

Het laatste samenzijn met het elftal was het etentje op 6 oktober 2019, dat voorafgegaan werd met een bezoek aan Podium Witteman. Niks aan de hand, tot Fred kort daarna ziek werd. 

We wensen de familie heel veel sterkte toe. In memoriam Robin Olland 10-06-1955 - 31-03-2020 Dinsdag 31 maart bereikte ons het trieste bericht dat Robin Olland is overleden. Begin februari werden we al geïnformeerd dat Robin erg ziek was. Dat het zo snel is gegaan heeft ons erg verrast. 

Robin is van 2005-2009 bestuurslid geweest in een turbulente periode bij Myra. Daarvoor was hij trouw supporter van zijn kinderen waarvan Tim en Lotte (nog steeds) bij Myra spelen en Merel die destijds bij MHC Amstelveen speelde. Ook zijn echtgenote Ingrid was jarenlang actief achter de bar bij het `Theetjes team`. 

Zijn liefde voor het hockeyspel was al snel opgemerkt want voordat hij bestuurslid werd was hij actief als teammanager van Heren 1. Door zijn betrokkenheid bij de meerjarenplanning heeft het bestuur hem destijds weggehaald bij Heren 1 en heeft Robin de taken overgenomen van de toenmalig wedstrijdsecretaris Jim Suurendonk. Myra was, in zijn jaren als bestuurder, volop bezig met ambitieuze plannen om het hockeyniveau naar een hoger plan te tillen, nieuwe velden aan te leggen (in 2006) en de bouw van een nieuw multifunctioneel clubhuis (2008). Dat leverde destijds een nominatie op voor (Nederlandse) sportvereniging van het jaar en de echte prijs die Robin in 2006 namens Myra in ontvangst mocht nemen was sportvereniging van het jaar 2005 van de gemeente Amstelveen. 

Samen met Robin werd een nieuwe organisatiestructuur opgezet waarbij hij in 2007 de aansturing van de technische commissies voor zijn rekening nam. Samen met een aantal enthousiaste leden heeft hij gewerkt aan de presentatie Topsportvisie. Een gedetailleerd plan met alle aandacht voor de ontwikkeling van de jongste jeugd t/m senioren en van trainers t/m begeleiders. De realisatie van de huidige Myra Hockeyacademie is daarvan een van de belangrijke resultaten. 

Naast aansturing van de technische commissies en opleidingen had Robin ook aandacht voor een verbeterde ledenadministratie en heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de website waardoor we afscheid konden nemen van het clubkrantje GeMyramier. 

Na de bestuurlijke periode ging Robin weer aan de slag als teammanager van heren 1 en weer als betrokken toeschouwer van zijn kinderen. Voor het bestuur bleef Robin daarna nog jarenlang een dankbaar klankbord. 

Het voelt leeg en onwerkelijk dat we op zo’n jonge leeftijd afscheid moeten nemen van Robin die door de jaren heen ook een lieve vriend is geworden die voor anderen altijd klaar stond. De wijze waar Robin met zijn ziekte omging was heel knap en sterk want hij probeerde, ondanks het slechte vooruitzicht, tot het laatste moment te genieten van het leven. 

We zullen hem gaan missen zowel privé als langs de lijn. 

We wensen Ingrid, Merel, Tim en Lotte ontzettend veel sterkte. 

Henk Schmidt
Ere voorzitter

Hoofdsponsors

Instagram