19

Xenios Dames 1 – Myra Dames 1 17/9

Nieuws afbeelding
Na een mooie pot tegen Haarlem, mochten we het deze week opnemen tegen Xenios. Een ploeg waar we het altijd lastig tegen hebben, ondanks dat zij nu pas gepromoveerd zijn naar de eerste klasse.
Een ploeg om niet te onderschatten dus.. Dat deden wij dan ook niet. Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijd (en op het waterveld), hebben we donderdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen AMVJ dames 1 – een tweedeklasser mét een waterveld.
Deze wedstrijd werd gewonnen met 4-0, maar dat betekende niet dat we extreem goed speelde. Er miste veel energie en het was te zien dat we enige moeite hadden met het stuiteren van de bal. Er moest dus nog wel het een en ander gebeuren om zo goed mogelijk te kunnen starten tegen Xenios.

De voorbereiding op het veld zag er niet goed uit en dat deelde Stam ons mee voordat we de wedstrijd begonnen. Een preek om ons scherper te maken. Gelukkig resulteerde dit in een goed begin van de wedstrijd. Na enkele minuten wist Juul hem na een dummy langs de keeper te spelen. 0 - 1 op het scorebord. Een beter begin hadden we niet kunnen wensen. We wisten echter dat we wel scherp moesten blijven, het blijft immers Xenios.. Dit hebben we ook zeker geweten. Xenios wist er namelijk 1-1 van te maken. Door middel van een uitbraak ontstond er een 2 tegen 1 waarna een spits van Xenios de bal in de korte hoek wist te flatsen. Dit was even een tegenslag, maar ze waren niet beter dan wij, dus we hielden er vertrouwen in.
Helaas viel het derde doelpunt aan de verkeerde kant. Xenios wist ver in de eerste helft een strafcorner te versieren. Door middel van een rebound kreeg Xenios een tweede kans om op goal te slaan. Deze bal werd van richting veranderd en kwam terecht bij een speelster van Xenios, die de bal langs Lotte wist te tippen.

Met een 2-1 achterstand de rust in.. Niet erg fijn, maar we hadden nog 35 minuten om dit goed te maken. Deze helft duurde het lang voordat er weer een doelpunt viel. Veel kansen aan beide kanten, maar geen van beide partijen wist de bal achter de keeper te krijgen. Uiteindelijk wist onze superspits Charlotte de bal via een voorzet van Stella, van richting veranderd door Kiek, naast de keeper te pushen. De ontlading was groot! 2-2 en nog maar kort te spelen. Te kort om nog een keer te scoren bleek.
En dus….. SHOOT OUTS. Voor de mensen die hier nog geen weet van hebben: In de eerste klasse worden er dit seizoen shoot outs genomen bij een gelijk spel. Degene die deze wint, verdient een extra punt. De winnaar van de shoot outs verdient dan dus 2 punten en de verliezer 1 punt. Voor het eerst mochten wij de shoot outs gaan nemen in een competitie wedstrijd. We hadden er wel al enkele keren op geoefend en dat ging prima. Toch komt er altijd wel spanning bij kijken en het was dan ook wel even nagelbijten.
Helaas resulteerden de shoot outs in 3-4 voor Xenios. We gingen naar huis met 1 punt, waar we wel blij mee mochten zijn, aangezien we hard gevochten hadden voor de 2-2 !

Volgende week een nieuwe kans. Dan mogen we het opnemen tegen Alliance op ons eigen veldje. Altijd lastig, dus alle support is welkom! We zien U graag langs de lijn.