Heren 1 Sep
19

Myra Heren 1 - Reigers Heren 1 17/9

Nieuws afbeelding
Afgelopen zondag speelden wij onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het altijd lastige Reigers. Door het ontbreken van onze keeper Glenn, die vorige week een gebroken hand heeft opgelopen, mocht deze keer 2e keeper Menso het doel verdedigen. Vanwege pittige regenbuien leek even de wedstrijd verplaatst te moeten worden naar veld 4. Gelukkig brak al snel het zonnetje weer door en konden onze altijd trouwe supporters genieten van een zenuwslopend potje.

Ondanks dat het veld niet optimaal was om op te spelen, begon de wedstrijd erg stroef. Waar wij in vorige wedstrijden al vroeg op achterstand kwamen, was dat in deze wedstrijd jammer genoeg weer het geval. Na in de eerste paar minuten al 2 strafcorners tegen te hebben gekregen, was het bij de derde strafcorner raak voor de Reigers. Niet veel later werd een snelle counter van de Reigers goed uitgespeeld wat na 10 minuten resulteerde in een 0-2 achterstand. Het was duidelijk dat onze mannen nog niet helemaal scherp waren. Hier kwam gelukkig al snel verandering in. Het gaspedaal werd vol ingetrapt en Myra creëerde kans na kans maar de 1-2 wilde maar niet vallen.
In de 23e minuut was het dan eindelijk raak. Onze Steef, die zoals we inmiddels allemaal weten een flinke neus voor de goal heeft, pusht bijna vanaf de achterlijn de bal kneiterhard langs de keeper, 1-2. Vlak voor rust was het opnieuw raak voor Myra. Na een pass van achteruit, kwam de bal op gelukkige wijze opnieuw bij Steef, die vervolgens een 1 op 1 met de keeper niet onbenut liet en zo de 2-2 binnenschoot.

Na rust begonnen onze mannen weer niet scherp. Binnen 10 minuten keken we tegen een 2-3 achterstand aan. Nog geen 2 minuten later krijgt Boyd op het middenveld de bal en begint aan een solo richting de cirkel, geeft 3 verdedigers van Reigers het nakijken en knalt de bal hard in de verre hoek, 3-3! Vanaf dit moment was Myra weer heer en meester. Ondanks een paar uitbraken van Reigers had Myra volledige controle over de wedstrijd en een overwinning zat er zeker in. Na een flink aantal strafcorners en grote kansen konden we de wedstrijd maar niet op slot gooien. Tot aan de laatste minuut voor tijd. Onze eigen Mink van der Weerden, Jorrit, pusht de bal hard rechts hoog langs de keeper en bezorgt ons zo de overwinning 4-3.

Met hakken over de sloot worden er 3 hele lekkere punten binnengehaald en kunnen wij ons weer opmaken voor de volgende uitwedstrijd tegen Bennenbroek. Bedankt voor alle support en wij hopen iedereen aankomende zondag weer langs de lijn te zien om ons naar de overwinning te schreeuwen!!