Dames 1 Sep
12

Myra Dames 1 - Haarlem Dames 1 10/9

Nieuws afbeelding
Afgelopen zondag stond de eerste competitie wedstrijd alweer op het programma, om half 1 (nieuwe tijd ja!) mochten wij aantreden op ons eigen veldje tegen Haarlem.

Na 5 weken hard trainen en oefenwedstrijden én ons teamweekend naar Antwerpen, waren wij er helemaal klaar voor!

De eerste helft hadden wij het veldoverwicht en dat beloonde zich ook. Na ongeveer 10 minuten spelen haalde Charlotte een strafcorner en zo kon Ro de 1-0 mooi binnenslepen! Niet veel later kreeg Li Mai de bal op de achterlijn van Kiek, die ze in één keer binnenwipte vanuit de zogeheten
cola-hoek, 2-0!Nog maar twee minuten later haalde Fien alweer een strafcorner, die uiteindelijk gescoord werd door een tip-in van Stella die de bal kreeg van Stam.
Vlak voor de rust mochten wij nog een strafcorner nemen, de scheidsrechter gaf al half een doelpunt aan, maar wat hij niet goed had gezien, was dat deze bal keihard op de paal werd geslagen.
Zo gingen wij met 3-0 de rust in.

De tweede helft begonnen we toch niet helemaal scherp, binnen een minuut verloren wij de bal en scoorde Haarlem de 3-1. Haarlem vocht zich in de wedstrijd en de wedstrijd was meer in evenwicht. Uiteindelijk kon Haarlem het spel niet blijven maken en konden wij langzaam weer dominanter worden. Een mooie scoop van Charlie naar Tamsin, die de bal speelde naar Charlotte resulteerde in de 4-1. En 3 minuten voor tijd was het weer Charlotte die de bal in het doel werkte nadat Li de bal had afgepakt. 5-1 is de eindstand geworden,.
Charlotte kreeg als eerste de ‘glitterbroek’ (man of the match) door haar twee goals bij haar debuut!

Volgende week spelen wij om half 1 uit op Xenios!