Dames 1 Mei
7

Union Dames 1 - Myra Dames 1 30/4

Nieuws afbeelding Zondag ochtend 30 april stond Union uit op het programma. Een hele belangrijke wedstrijd in de reeks finales die wij moeten spelen om ons te handhaven in de Overgangsklasse, de klasse waar wij thuishoren. Voor het eerst in de tweede seizoenshelft konden wij onze thermo’s thuislaten want het was een prachtige zonnige dag. Met het ochtend zonnetje, heerlijke plaatjes van 100% NL en de nodige ontbijtjes (voor sommige was thuis ontbijten in alle vroegte net even wat te veel gevraagd), reden wij maar liefst 115 kilometer die kant op. De wedstrijd begon al op de snelweg toen wij de auto van Union tegenkwamen. Fien begon een ware racewedstrijd tegen de meiden van Union. En tja, als je weet hoe snel Fien als eerste uitloper de corner uitloopt, is het voor jullie geen verrassing dat Fien ook het wedstrijdje ‘wie trekt er het snelste op’ makkelijk won.

Eenmaal op de club waren wij waren wij na een nuttige voorbespreking met videobeelden en zonnebrand (jawel, de eerste scheenbeschermers en halve mouwtjes staan alweer in onze huid), helemaal klaar voor de wedstrijd. ZIN IN!

Het eerste kwart begonnen wij redelijk goed. Wij creëerden een aantal gevaarlijke kansen die er nét niet ingingen. Totdat Eline de bal hard op Juul speelde die klaarstond om de bal erin te slaan. De keeper werkte de bal vlak voor Juul haar neus weg met haar bolle kant maar Juul wist de bal er nog net in de krijgen. Doelpunt! Of toch niet… De scheidsrechter had al gefloten voor bolle kant van de keeper en we kregen een strafcorner. Zuur, maar accepteren en doorgaan. Helaas ging de strafcorner er net niet in.

Het tweede en begin derde kwart zakte wij wat in. De spanning van de oh zo belangrijke wedstrijd had bij sommige toch een grotere rol dan wenselijk was en daardoor waren wij wat zoekende in ons spel. Union creëerden ook wat kansen maar verdedigend hielden wij ons koppie er gelukkig goed bij. De woorden van Jeroen waren duidelijk. Wat moeten wij doen om onszelf rust te geven in ons spel? Terug naar ons plan en terug naar de basis. Dit lukte steeds beter en we gingen weer met wat meer vertrouwen spelen. Na een mooie opbouw vanuit achter kon Lise met haar snelheid langs de verdediger rennen. Vanaf de wang van de cirkel sloeg zij de bal kneiterhard in de goal. Zo hard dat de stick van de keeper niet genoeg was om de bal tegen te houden. 1-0!!!!!!! En of we gejuicht hebben. De bank kreeg er kippenvel van. Maar we waren er nog niet, en dat bleek in kwart 4…

Kwart vier was een kwart die niet goed was voor onze hartslag. Union cirkelde om onze cirkel heen en creërende kans na kans. Maar onze Erin, die wederom man of the match is verrichtte werkelijk wereld reddingen. Ze dook alle hoeken in en heeft er bizar veel ballen uitgehouden. Net als dat Loekie (Lotte Moonen) ons ook goed staande wist te houden door de ballen telkens over de press van Union weg te scoopen. En tante Lien (Eline) een solo van wel 1,5 minuut had bij haar eigen cornervlag om zo nuttige tijd te winnen. Met resultaat!
Wij hebben ons staande gehouden en na 70 minuten klonk eindelijk dat verlossende fluitsignaal. De buit was binnen!! Union degradeerde door het verlies van deze wedstrijd definitief en dat betekend voor ons dat wij niet meer direct kunnen degraderen uit de Overgangsklasse. Maar wij zijn nog niet klaar…

Vandaag,  zondag 7 mei, staat DE KRAKER van het seizoen op het programma. Er MOET gewonnen worden van onze directe concurrent AMVJ, anders komen de playouts toch wel erg dichtbij. Maar wij hebben alles nog in eigen hand. Wij hebben jullie support zondag meer nodig dan ooit. Neem je trommels toeters en bellen mee om ons naar de overwinning te schreeuwen. En blijf daarna vooral nog even hangen om onze heren aan te moedigen, want die kunnen bij winst zondag direct promoveren naar de Overgangsklasse. Kortom, het kan een hele mooie zondag worden.