Dames 1 Nov
1

Westerpark Dames 1 - Myra Dames 1 31/10

Nieuws afbeelding Afgelopen zondag was het weer tijd voor de uitwedstrijd bij Westerpark. Met een wat kortere voorbereiding dan normaal begonnen we met veel zin aan de wedstrijd. Zoals wel bij meer wedstrijden het geval was, hadden we over het algemeen het meeste balbezit en creĆ«erden hierdoor meerdere kansen voor onszelf. Toch moesten we zeker wel op blijven letten. Westerpark maakte het namelijk moeilijk voor onze verdediging door twee spitsen heel diep te zetten. Daardoor kwamen ze af en toe met een lange bal toch gevaarlijk de cirkel in, waardoor ze in het eerste kwart een strafcorner haalden. Nadat wij al meerdere corners hadden gehad in het eerste kwart liet Westerpark aan ons zien hoe effectief hun corner is en kwamen wij zo op 1-0 achterstand.

Gelukkig maakte Juliette nog voor de rust een hele mooie goal door perfect klaar te staan in de 3 meter. Er werd een harde bal de cirkel in geslagen en nog geen dertig seconde later lag de bal in de goal, met een mooie tip-in door Juliette haar eigen poortje. De goal was ook een klein goedmakertje van de groene kaart aan het begin van de wedstrijd:-).

Met goede moed en een duidelijk plan kwamen we de rust uit om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ook al was ons spel aardig slordig, er kwamen toch goede kansen uit. Met een mooie steekpass van Lise richting Ellis stond Ellis dan ook een op een met de keeper. Helaas wist ze deze niet te scoren. Uiteindelijk werd het in de laatste minuten van de wedstrijd nog 2-1 voor Westerpark en verloren wij zo de wedstrijd tegen hun maar toch ook een beetje tegen ons zelf.

Zondag spelen wij weer uit, maar dan tegen VVV. We hopen dat we met hard trainen aankomende week zondag weer ons eigen spelletje te spelen. Om zo dan wel de drie punten mee naar huis te nemen.