Dames 1 Sep
30

Myra Dames 1- USHC Dames 1 29/9

Afgelopen zondag stond wedstrijd nummer drie van jaargang 2019-2020 op het programma. De eerdere twee wedstrijden hadden we goed gespeeld. Deze wedstrijden resulteerden in éénmaal overwinning en éénmaal een gelijkspel. De overwinning viel iets meer in de smaak, dus daar gingen we zondag weer voor. Ditmaal in een bijzondere wedstrijd, aangezien de coaches van vorige jaar plaatsnamen in de dug-out van de uitspelende partij.

Al enkele seconden na het startsignaal was de wedstrijd al in volle gang. Beide partijen hadden van zich laten horen in de aanvallende cirkel. Na een zorgvuldig opgezette aanval wisten wij na drie minuten al te scoren. Vanaf de rechterkant werd de aanval opgezet en werd de bal met een flats de cirkel ingebracht. Aldaar werd het aandachtspunt van de trainingsweek getoond: bezetting en dreiging bij het doel. Britt K kwam bij de tweede paal en legde haar stick op het juiste moment neer. Een prachtige backhand tip zag zij dan ook achter de keeper verdwijnen. De rest van het eerste kwart speelden we aanvallend en konden we onder de druk vandaan hockeyen.

Dat laatste ging moeilijker vanaf het tweede kwart. USHC kwam meer in de wedstrijd. Het initiatief kwam meer en meer bij hun te liggen. De rust kwam daarmee niet geheel verkeerd uit. Echter konden wij ons spel uit het eerste kwart niet laten zien in het derde kwart. Ons spel bleef onverzorgde wat resulteerde in veel ongedwongen fouten. Zo kon USHC op soortgelijke wijze, als dat wij op voorsprong kwamen, de gelijkmaker op het scorebord zetten. Zij scoorden ook bij de tweede paal. Met frisse moed begonnen we aan het vierde kwart, maar door verwarrende samenwerking van de scheidsrechters stond USHC in een keer in de cirkel. Het aangevraagde overleg, over het feit dat zij ieder een andere kant op wezen bij de vrije slag, mocht niet baten. De 1-2 achterstand was een feit. We hadden nog voldoende tijd om dit goed te maken. Daarin hebben we strijd geleverd en zijn de laatste 10 minuten continu op hun helft geweest. De twee strafcorners vlak voor tijd hebben er helaas niet voor kunnen zorgen dat we toch een puntje overhielden aan deze wedstrijd.

Met drie wedstrijden gespeeld hebben we van alle smaken kunnen proeven. De laatste geeft een toch een ongewenste bittere nasmaak. Op naar volgende week waar we weer zoete punten kunnen pakken!