Dames 1 Sep
19

Myra Dames 1 - BHC Overbos Dames 1 15/9

Nieuws afbeelding
Na ongeveer 5 weken voorbereiding met ontelbare speel systemen en een aantal verloren oefenwedstrijden stond eindelijk de eerste competitie wedstrijd voor de deur.

In de kleedkamer was de spanning te voelen maar iedereen had er vooral ook zin in, we gingen dus met een positieve vibe de wedstrijd in.

Het eerste kwart hadden we het nog niet helemaal onder controle, maar iedereen was nog steeds van plan om hard te werken en alle afspraken na te komen.

Het tweede kwart pakten we het goed op en er ontstonden hele mooie combinaties waarin we veel de middenvelders gebruikten, wat mooi was aangezien dit een afspraak was. Eindelijk beloonde we onszelf met de 1-0! Een voorzet van Floor en mooi ingetipt door Valentine. Dit goal voelde als een grote opluchting, waarna deze ook uitgebreid werd gevierd. ‘Ik heb nog nooit onze dames 1 zo zien juichen bij een goal’ -Merel Stam.

We bleven leuke combinaties maken, maar het tweede doelpunt liet nog even op zich wachten.

Twee minuten voordat het derde kwart zou eindigen kregen we een strafcorner. Deze speelden we perfect uit door een mooie flats van Charlie vanaf de kop naar de tweede paal op Kiek die de bal met haar backhand intipte. Helaas werd deze afgekeurd doordat iemand vanaf de kop te vroeg inliep naar het goal toe. Dankzij de nieuwe regel mocht de huidige aangever niet meer aangeven waarna Juul mocht gaan aangeven. Juul speelde de bal naar Marloes en Marloes flatste de bal met een stuiter op goal. Hierdoor kreeg de keeper de bal niet goed uit de cirkel en de bal viel plotseling voor Juul haar voeten die de bal koelbloedig in het netje pushte. 2-0 dus.

Het vierde kwart speelden we weer erg goed, creëerden we een paar kansen maar de 3-0 bleef helaas uit.

Wat we van deze wedstrijd hebben geleerd is dat het oefenen van zoveel verschillende speelsystemen niet voor niets was en als we samen spelen terwijl we afspraken nakomen we echt wel een leuk spelletje kunnen spelen.