18

Phoenix Dames 1 – Myra Dames 1 14/10

Nieuws afbeelding
Phoenix, de club aan de verkeerde kant van het spoor. Al zou je de spoorwegovergang tegenwoordig zomaar kunnen missen als je niet weet waar hij is. Sinds kort rijd je namelijk onder het spoor door in de gloednieuwe tunnel. Het hardop uitspreken van deze clubnaam blijft voor velen onmogelijk. Vandaar de keuze voor deze ietwat uitgebreide omschrijving.

De dag begon goed: we hadden voor de verandering onze eigen shirts bij ons, zodat we niet een tweede keer een beroep op de bereidwilligheid en gastvrijheid van deze phoenixanen hoefden te doen. De enige Shintyaan in ons midden had het er de eerste keer al moeilijk genoeg mee dat ze het shirt van deze tegenstander moest dragen, dus een tweede keer was geen optie. Ook werd, dit keer geoorloofd, de camera in de kluis op Myra gelaten. Daarnaast was het prachtig weer, zoals u ongetwijfeld hebt gemerkt. Alle warmte records werden verbroken. De scheidsrechters opperden zelfs het idee om het tropenrooster (lees: 4 keer 17,5 minuut in plaats van 2 keer 35 minuten spelen) in werking te stellen. Daar dit toch ietwat overdreven werd bevonden, hielden we het gewoon bij de normale speeltijdverdeling.

Phoenix begon helaas sterker dan wij en het spel speelde zich in het begin dan ook meer op onze eigen helft af dan de bedoeling was. Na een één op één van een Phoenix aanvalster tegen onze invliegkeep (nee, geen vliegende keep) Erin uit meisjes A1 werd een strafbal toegekend, ondanks het feit dat Erin de bal cristal clean van de tegenstander afpakte. Deze onterechte strafbal werd gemist, waardoor er gelukkig nog niets aan het handje was.

Wij kwamen steeds beter in de wedstrijd. In tegenstelling tot vorige week werd er ook veel meer strijd en vechtlust getoond. De goal hing absoluut in de lucht, maar we moesten tot de tweede helft wachten voor hij viel. Het lukte ons ook de tweede helft sterk te beginnen, hetgeen in diverse kansen, waaronder een strafcorner, resulteerde. Deze strafcorner sloeg Merel (oftewel Stam) knap en hard in. 0-1! En dat tegen de koploper uit onze poule! We hadden echter nog ruim een kwart speeltijd te gaan. Uiteindelijk dwong Phoenix toch steeds meer kansen af. De 0-2 hing absoluut nog steeds in de lucht, maar ook de 1-1 kwam steeds dichterbij. Negen minuten voor tijd wist Phoenix uiteindelijk toch te scoren. Door onze goede verdedigende strafcorner in de laatste minuut bleef het gelukkig bij een gelijkspel.

1-1 Tegen de koploper is zeker geen slechte uitslag. In combinatie met ons goede spel en onze vechtlust mogen we zeker niet ontevreden zijn over deze wedstrijddag. Komende week hebben we een weekje rust, maar daarna zullen we deze positieve lijn zeker voortzetten. Dan spelen we thuis tegen Haarlem Dames 1. Hopelijk tot langs de lijn in een herfstig zonnetje.