Alkmaar Dames 1 -Myra Dames 1 29/10

Nieuws afbeelding
Alkmaar uit, altijd lastig.

Dit wisten we van tevoren al, daarom hebben wij afgelopen week hard getraind en zijn we vrijdag naar Abcoude afgereisd om de stuiterballen op een waterveld wat beter onder de knie (of eigenlijk: dood op je stick) te krijgen. U zou denken dat wij er helemaal klaar voor waren....

Helaas begonnen wij helemaal niet scherp en zo stonden binnen 5 minuten 1-0 achter. De eerste helft hebben wij niet laten zien wat wij kunnen.
Beide strafcorners in ons voordeel zijn er in de eerste helft niet ingegaan. Alkmaar wist hun strafcorner beter te benutten (de eerste helft) en zo scoorden zij vlak voor rust nog de 2-0.

Conclusie in de rust, we hebben voor hetere vuren gestaan, maar we moeten flink aan de bak....

Het begin van de tweede helft gingen we wat meer gelijk op. Alkmaar wist nog wel de 3-0 te maken, maar we gaven de moed nog niet op. Eindelijk viel de bal in het doel van Alkmaar na een mooie actie van Kiek, 3-1, nog een kwartiertje te spelen, dit kan nog... En zo stond het niet veel later 3-3 na twee mooie strafcorners beide gescoord door Ro! Ineens waren we weer terug in de wedstrijd... Tot enkele minuten later Alkmaar de bal nog wist te scoren en ze de uitslag nog op 4-3 wisten te zetten.

We focussen ons nu op aankomende zondag, tegen Overbos, een belangrijke pot om de aansluiting met de top 4 te houden.