Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Junioren Maa
12

Workshop "Lang leve de sportouder”

Nieuws afbeelding
Op dinsdag 15 maart a.s. van 20:00 tot 22:00 uur vindt de workshop "Lang leve de sportouder" plaats in het clubhuis van HV Myra. De workshop is bedoeld voor alle ouders van onze jeugdleden. De inhoud is ontwikkeld door Stephen Pont en Tischa Neve (kinder- en jeugdpsycholoog). Isabelle Kruiswijk zal de avond leiden. Verschillende onderwerpen komen tijdens de workshop aanbod, bijvoorbeeld:

Wat kan de rol van ouders kan zijn langs de hockeyvelden zodat kinderen zo plezierig en optimaal mogelijk met hockey bezig kunnen zijn? 

Hoe kun je als ouder langs de lijn vooral positieve invloed uitoefenen op de prestaties van je kind? 

Waar liggen de scheidslijnen tussen aanmoedigen, coachen en kritiek leveren? 

Ben je zelf wel goed bewust van het effect dat je hebt op de sportieve gedragingen van jouw kind? 

Hoe kun je als ouder helpen om sport plezierig te ervaren? En hoe blijf je een positieve en betrokken sportouder? 

De workshop geeft uitleg over de emoties die hierbij gepaard gaan, bijvoorbeeld waarom we emotioneel reageren op situaties waar onze kinderen zich in begeven. We geven antwoorden op vragen over het positief stimuleren van kinderen, zowel langs de lijn, als daarbuiten. Je gaat naar huis met handvatten om zinnig bij te kunnen dragen aan de sportieve ontwikkeling van je zoon of dochter. We gaan ook in op de groepsvorming van ouders rondom een team van sportende kinderen.
 
Tijdens de workshop gaan we met elkaar in gesprek over het sportplezier van onze kinderen en de rol die ouders en teambegeleiders daarin hebben. De thema-avond is er niet om aan te geven wat goed of fout is, want dat is voor iedereen anders. Door de gebruikte vorm (workshop) is er veel interactie en zoeken we met elkaar ook de discussie op.
 
Kortom, een echte aanrader voor alle ouders die het sportplezier van hun kinderen serieus nemen!

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: [email protected]  o.v.v. Sportouder en naam/team kind(eren).

Hoodsponsors

Instagram