21

Myra Dames 1 - VVV Dames 1 16/10

Nieuws afbeelding
Zoals de morgen begon; Veni Vidi Vici, zo eindigde deze dag ook. Want met eerlijkheid kan gezegd worden dat wij vandaag niet veel meer hebben gedaan dan op komen dagen en kijken. En dan gewoon winnen.

Ook al is VVV een nieuwkomer in onze poule, toch wisten we aardig wat over ze. Maar het leek wel als of alles wat we voor de wedstrijd hadden besproken vergeten werd toen de wedstrijd begon. VVV begon dus sterk en wij niet. Gelukkig hebben we de afgelopen donderdagen onze strijdkracht goed geoefend want dat was het enige wat vandaag goed ging.

Nou misschien ben ik een beetje te negatief, de lelijke wedstrijden moet je uiteindelijk ook winnen. En dat hebben we wel gedaan.

De zon stond laag, een vervelende bijkomstigheid. Veel dingen waren lastig te zien voor veel mensen. Zo moet ik de scheidsrechters misschien iets meer credit geven nadat ik later op de dag zelf een wedstrijd moest fluiten. Het is echt verdomde lastig te zien met die zon in je ogen.

De eerste helft begonnen we dus slecht en VVV was de bovenliggende ploeg. We wisten de bal uit het doel te houden en zo bleef de eerste helft doelpuntloos. Hiermee is bijna alles wel gezegd. VVV kreeg een aantal strafcorners, die we goed wisten te pareren. Bij een van de strafcorners werd Lotte, door te vroeg uitlopen, maar geholpen door 2 van de verdedigers. Ook dit doorstonden we en op deze manier haalden we de rust. Met heel veel doorzettingsvermogen en strijdkracht.

Na de rust moest het dan gebeuren, een team een taak. Samen, met zijn allen en niet, zoals in de eerste helft, alleen. Met nog wat tactische aanwijzingen van Sander stapten we met zijn allen het veld weer op. Klaar om nu echt te gaan hockeyen.

Nou of het hockeyend beter was durf ik te betwijfelen maar er kwam wel meer strijdkracht bij kijken. De wedstrijd begon te lopen en er begonnen kaarten te vallen. Na zelf een kaart te hebben gekregen kwam er een moment dat VVV met tien man op het veld stond, nu moet het gebeuren zou je zeggen. Maar nee helaas, dat gebeurde niet. Je merkte dat de scheidsrechters het moeilijk begonnen te krijgen, wanneer geef je nou een kaart? Het is ook lastig, zeker met die zon. Na onderbrekingen wegens het bovengenoemde konden we weer verder. Wat heel erg fijn was want op de een of andere manier was deze bedroevend slechte wedstrijd toch nog heel erg spannend geworden.

We kwamen een aantal keren goed weg, VVV tipte een bal net naast en Li wist nog een bal van de lijn te halen. Om nog maar niet te spreken of de lading strafcorners die VVV gedurende de hele wedstrijd had gehad (gelukkig voor ons liepen deze niet heel erg goed). In de laatste tien minuten gebeurde het dan toch. Stam verscheen voor het doel. En ja dan weet je het al, die gaat erin. Met de 1-0 op het scorebord werd onze strijdkracht heel erg belangrijk. Niks mocht er meer door. Maar vandaag liep niets zoals normaal, VVV kwam er toch nog een paar keer uit. En wisten op deze manier nog een aantal strafcorners te versieren. Maar zoals al eerder gezegd, ons doorzettingsvermogen was on fire, en zo wisten we alles te weerstaan en de 1-0 binnen te brengen. Mooi was het zeker niet, maar we hebben er wel voor gevochten. De punten zijn binnen en dat is aan het eind van de dag het enige wat telt.

Aankomende week staat Haarlem op het programma een taaie tegenstander waarbij we onze strijdkracht hard nodig gaan hebben. U bent allen van harte welkom om ons naar de overwinning te schreeuwen. Kwart voor 1 op veld 1, be there or be square.